Menü Kapat

Torunlar GYO’dan Dev Satın Alma: Forum Kayseri ve Forum Mersin 350 Milyon Euro’ya Portföye Katıldı

Alman gayrimenkul yatırım fonu Union Investment Real Estate GmbH’nin portföyünde bulunan Forum Kayseri ve Forum Mersin AVM’leri, toplam 350 milyon Euro bedelle Torunlar GYO tarafından satın alındı. Cushman & Wakefield | TR International aracılığıyla gerçekleşen işlem, Türkiye’de doğrudan ve tam mülkiyet devrine konu olan en büyük AVM portföy satışlarından biri olarak kayda geçti.

Uluslararası ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield | TR International, 2026 yılına sektörün dengelerini değiştirecek büyük bir portföy satışıyla başladı. Patronlar Dünyası’nın haberine göre, Alman gayrimenkul yatırım fonu Union Investment Real Estate GmbH’nin mülkiyetinde bulunan Forum Kayseri ve Forum Mersin AVM’leri, toplam 350 milyon Euro bedelle Torunlar GYO tarafından satın alındı.

Bugüne kadar ağırlıklı olarak kendi geliştirdiği projelerle büyüyen Torunlar GYO, bu satın almayla ilk kez mülkiyeti hazır ve halihazırda gelir üreten varlıkları portföyüne dahil ederek stratejik bir genişleme gerçekleştirdi.

Toplam 140 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan iki AVM de bulundukları şehirlerin güçlü ticaret merkezleri arasında yer alıyor. 2007 yılında açılan Forum Mersin 73.189 metrekare, 2011 yılında açılan Forum Kayseri ise 66.531 metrekare kiralanabilir alan kapasitesine sahip bulunuyor.

Cushman & Wakefield | TR International, son 4 yılda Türkiye genelinde toplam 334 bin metrekare büyüklüğe sahip 8 AVM’nin satışına aracılık ederek ticari gayrimenkul pazarındaki etkinliğini artırdı. Sektör temsilcileri, bu büyük ölçekli işlemin Türkiye’de nitelikli perakende varlıklarına yönelik global ve yerel yatırım iştahının sürdüğünü gösterdiğini ifade ediyor.